Google ukončuje podporu Chrome Apps pre Mac

Google Chrome začal od určitého momentu podporovať vlastné aplikácie, známe ako Chrome Apps. Išlo vlastne o webové aplikácie, ktoré sa dali spustiť aj v offline podobe a umožňovali napríklad písať dokumenty, upravovať tabuľky alebo písať maily. Záujem o “appky” eventuálne upadol a dnes ich používa 1% užívateľov Chromu.

Google preto skonštatoval, že už nemá cenu rozoberať Chrome Apps. Spoločnosť preto tento rok začne s ukončovaním služieb pre Windows, Mac a Linux. Jediná platforma, na ktorej takéto aplikácie ostanú, budú chromebooky, ktoré sa tešia popularite v americkom školstve. Tam dokonca nahradili iPad, keďže deti boli schopné obísť zabezpečenia a začali využívať iPady na všetko možné, len nie na vzdelávanie.

Ukončovanie podpory Chrome aplikácií prebehne v niekoľkých fázach. Neskôr v tomto roku Google obmedzí vydávanie nových aplikácií len na Chrome OS, pričom užívatelia na troch najväčších platformách budú môcť používať len tie aplikácie, ktoré vyšli doteraz. Aplikácie však bude možné naďalej updatovať. V druhej polovici roka 2017 potom Google vypne Chrome Web Store pre Windows, Mac a Linux a možno už začiatkom roka 2018 stopne aplikácie pre Mac a ďalšie.

Google však naďalej umožní sťahovať do Chromu rôzne doplnky a témy a dokonca už čoskoro im má dať významnejšie postavenie pred aplikáciami. Podľa slov spoločnosti sú už dnes internetové technológie tak vyspelé, že na prácu offline, posielanie upozornení a prácu s dodatočným hardvérom už netreba samostatné programy. Všetko sa to dá priamo z okna prehliadača a aplikácie stratili hlbší význam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.