Facebook Messgener integroval CallKit do svojho systému

Facebook aktualizoval svoju populárnu aplikáciu Messenger, aby bola schopná podporovať CallKit framework od Apple, ktorý bol predstavený spoločne s iOS 10.

facebook-messenger-large-930x509

CallKit SDK umožnuje VoIP aplikáciám tretích strán, aby sa zobrazovali na zamknutej ploche tak isto ako tomu je pri štadnardných hovoroch (meno volajúceho a ďalšie možnosti). Prichádzajúce hovory z Messengeru ukážu po novom profilové informácie volajúceho. Ďalej budú dostupné možnosti ako napríklad stíšiť hovor, číselná klávesnicu a odposluch. Keď volaný prijme hovor, bude automaticky presmerovaný do aplikácie Messenger. CallKit taktiež umožní užívateľom prijať hovory pomocou CarPlay, tak ako pri FaceTime hovoroch alebo štandardnom hovore.

facebook-messenger-callkit

Aktualizácia aplikácie Messenger nasledovala hneď po aktualizácií WhatsApp a Viber, ktoré už taktiež integrovali CallKit do svojho systému. Spomínané aplikácie integrovali do svojho systému taktiež aj SiriKit, ktorý umožní užívateľom vykonávať špecifické úkony pre aplikáciu pomocou hlasového asistenta Siri.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.