Edward Snowden predstavuje ochranný obal pre iPhone

Edward Snowden, ktorý sa preslávil odhalením nie príliš lichotivých informácií o spolupráci NSA s americkými technologickými firmami, sa vracia na scénu. Teraz však nie s novými informáciami, ale s vlastným obalom pre iPhone 6 a iPhone 6s.

Ako sa ale dalo čakať, nie je to bežný ochranný obal. Tento totiž myslí v prvom rade na vás a na vaše súkromie. Spolu s hackerom Andrewom “Bunnie” Huangom vytvorili koncept obalu, ktorý monitoruje, či sa váš iPhone pripája k sieti aj keď je na ňom aktívny režim Lietadlo a na akúkoľvek neželanú aktivitu vás upozorní. Snowden argumentuje, že režim Airplane Mode v iOS 8.2 a novších už nechráni súkromie tak, ako by mal a prirovnáva ho len k spínaču na obrazovke telefónu. Pod kapotou totiž stále funguje GPS modul a všetok potrebný hardvér je naďalej zapnutý. Aj preto podľa Snowdena môžu hackeri napadnúť iPhone, ktorý je v režime Lietadlo.

Na zadnej strane obalu sa nachádza monochromatický displej so všetkými potrebnými informáciami, ako aj zopár senzorových ovládacích tlačidiel. Kvôli spotrebe bude displej využívať pravdepodobne e-paper technológiu. Ochranný obal sa k telefónu pripája pomocou slotu na SIM kartu. Káble sú však dostatočne tenké na to, aby sa do telefónu dala dať naspäť SIM karta spolu s pôvodnou vaničkou od Applu.

Takto by sa podľa Snowdena mohli novinári, aktivisti a zástancovia ľudských práv chrániť pred sledovaním zo strany vlád, pričom poukazuje na prípad zavraždenia americkej reportérky Marie Colvin, ktorú mal vystopovať a popraviť Assadov režim v Sýrii.

Edward Snowden iPhone Case

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.