Dvojitý objektív od Sony tento rok uvidíme vo viacerých smartfónoch

Šéf financií Sony Kenchiro Yoshida počas oznámenia finančných výsledkov spoločnosti prezradil, že ich nové senzory s dvojitým objektívom si tento rok osvoja viacerí poprední hráči na trhu so smartfónmi. Upozornil na to web Xperiablog.

Senzory od Sony v súčasnosti využíva väčšina výrobcov smartfónov, vrátane Applu. Yoshida síce odmietol spomenúť konkrétne spoločnosti, ktoré o nové senzory majú záujem, je však pravdepodobné, že Apple je jednou z nich. V poslednom čase sa v súvislosti s novým iPhonom hovorí aj o systéme s dvoma objektívmi, ktoré by sme mohli tento rok vidieť v iPhone 7 Plus.

Apple do smartfónu plánuje implementovať technológiu izraelskej spoločnosti LinX, no výroba samotných senzorov pravdepodobne ostane na spoločnostiach ako Sony. Hovorí sa tiež, že Apple momentálne testuje vzorky nových senzorov od rôznych výrobcov z Číny, Japonska a Taiwanu. A aj keď sa v tejto spojitosti skloňuje prevažne väčší iPhone 7 Plus, či bude technológia limitovaná len na tento model zatiaľ známe nie je.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.