10 zaujímavých faktov o firme Apple

Reportér americkej televíznej stanice CBS Charlie Rose, mal povolený prístup aj so svojím štábom do priestorov centrály spoločnosti Apple. Vo svojej spravodajskej relácii “60 Minutes” nám predstavil tajomstvá okolo kultu s názvom Apple. Rose sa stretol so všetkými dôležitými osobami ako Tim Cook, Jony Ive, Phil Schiller alebo s Angelou Ahrendtsovou. Reportáž si môžete pozrieť na stránke CBS News a ak nemáte čas, pripravili sme si pre vás krátke zhrnutie.

1. Otvárač dverí: počas Apple Keynote účinkujúcim vždy niekto otvára dvere pred tým, než vstúpia na javisko, explicitne pre Tima Cooka, úžasné :D.

10 faktov_01

2. Steve Jobs je všadeprítomný: v centrále Applu visia všade veľké obrazy tohto zakladateľa a vizionára.

10 faktov_02

3. Rytieri okrúhleho stola: každý pondelok presne o deviatej ráno sa stretnú všetci členovia vrcholového manažmentu v tejto miestnosti, účasť je povinná.

10 faktov_03

4. Jony Ive a jeho písacia pomôcka: všetky okolnosti nasvedčujú tomu, že šéf-dizajnér Applu používa inteligentné pero. Analógový a digitálny svet sa spojil – Livescribe.

10 faktov_04

5. Dizajnové štúdio Applu: do týchto priestorov môže vstúpiť len málo ľudí, pracovisko Jonyho Iva. Na stoloch sú pravdepodobne zakryté produkty, ktoré ešte nemôže svet vidieť.

10 faktov_05

6. Tím dizajnérov: v posledných rokoch dali výpoveď z tohto tímu len dvaja zamestnanci.

10 faktov_06

7. iPhone 6 a iPhone 6 Plus: Apple vyrobil najskôr 10 rôzne veľkých modelov, aby sa neskôr mohli rozhodnúť pre ten správny. Jony Ive ukazuje zodpovedajúce makety.

10 faktov_07

8. Skicár Jonyho Iva: môžete vidieť náčrty inteligentných hodiniek.

10 faktov_08

9. Kamera do iPhonu: asi 800 technikov a špecialistov pracuje na fotoaparáte. Navyše sa skladá z viac ako 200 dielov.

10 faktov_09

10. Apple Store: v nenápadnom sklade, mimo Apple Campusu sa nachádza replika Apple Storu. Tu sa najskôr testujú všetky nové myšlienky a nápady. Každý týždeň sa tu konajú mítingy.

10 faktov_10

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.