Apple kúpil technologickú spoločnosť LinX Imaging za dvadsať miliónov dolárov

Apple investoval dvadsať miliónov dolárov do izraelskej technologickej spoločnosti LinX Imaging, ktorá sa špecializuje na fotoaparáty s viacerými šošovkami určené pre mobilné zariadenia. Minulý rok napríklad predstavili miniatúrne fotoaparáty s dvoma, troma a štyrmi šošovkami, a zároveň len polovičnou výškou oproti štandardným mobilným fotoaparátom. Mali by priniesť výrazný pokrok vo vernosti podania farieb a hĺbke ostrosti. LinX Imaging dokonca sľubujú fotky v kvalite digitálnych zkradloviek bez potreby nosiť so sebou veľký fotoaparát. Smartfóny sú dnes najobľúbenejšími a najviac používanými fotoaparátmi, a tak je zrejmé, že Apple hľadá spôsoby, akými môže opäť získať oproti konkurencii náskok a práve LinX Imaging by ho mohli umožniť. Otázka je, kedy sa poznatky získané s touto spoločnosťou objavia v iPhone.

komentáre
  1. Mne by sa viac pacilo nove zariadenie, resp. nova hracka “mini foto iPod” s nejakym fajnym mountom, alebo klipom, superodolne.
    Skratka konkurencia GoPro Hero :p

    0
    0
  2. mne sa stale paci ako vychadzaju spravy ze smartfony nahradia zrkadlovky…mne ako dlhorocnemu fotografovi je toto na smiech a kto tomu naozaj veri, nech si zopakuje zaklady fyziky :)

    stale je to hudba dost vzdialenej buducnosti

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.