Donald Trump: Kto si Apple myslí, že je?

Apple v stredu publikoval otvorený list, v ktorom vysvetlil svoj postoj k inštalovaniu zadných vrátok do iOS zariadení. Spoločnosť totiž odporuje súdnemu nariadeniu, ktoré vyžaduje hacknutie do iPhonu, ktorý bol použitý pri teroristických útokoch v San Bernandine.

Mnoho ľudí stojí za rozhodnutím Applu, no mnoho ľudí ich taktiež kritizuje. Najhlasnejším je asi republikánsky kandidát na prezidenta, Donald Trump. V nedávnej televíznej relácii sa nechal počuť: “Kto si Apple myslí, že je?”

“Stopercentne súhlasím so súdmi. V tomto prípade by sme to mali otvoriť. Myslím, že čo sa týka bezpečnosti všeobecne, mali by sme ju otvoriť a používať svoje hlavy. Mali by sme používať zdravý rozum.”

Zdá sa, že postoj Applu rozvíril po svete veľkú debatu – za Cupertino sa postavili už aj ďalšie technologické spoločnosti zo Silicon Valley. Bude zaujímavé sledovať, ako kauza nakoniec dopadne, ide totiž o zatiaľ najväčší a najviac publikovaný súboj medzi Applom a americkými autoritami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.