Apple vydal macOS Sierra, prináša Siri, vylepšenia pre kontinuitu a iCloud

Apple práve vydal finálnu verziu operačného systému macOS Sierra. Zbavuje sa označenia OS X a prináša hlasovú asistentku Siri, taktiež nové možnosti Continuity a iCloudu.

Sierra je bezplatný upgrade a stiahnuť si ho môžete prostredníctvom Mac App Store. Najväčšou zmenou nového systému je Siri, ktorá sa po novom usídli vo vašom Docku a Menu Bare. Anglicky hovoriaci používatelia tak budú môcť hlasom vyhľadávať súbory, opýtať sa na počasie, vytvárať udalosti v kalendári a mnoho ďalšieho.

macOS Sierra Continuity

Vylepšená funkcia Continuity zas umožní zdieľať clipboard s iOS zariadeniami, či automaticky odomykať Mac pomocou Apple Watch. iCloud Drive taktiež dokáže sám spravovať voľné miesto na počítači a zdieľať do cloudu vašu plochu. Sierra samozrejme prináša aj všetky novinky, ktoré vyšli minulý týždeň ako súčasť iOS 10. Tešiť sa môžete na inteligentnejšie Fotky, nové rozhranie pre Apple Music, či vylepšený iMessage. Všetky novinky si môžete prečítať v zhrnutí na stránkach apple.com.

Kompatibilita

Narozdiel od El Capitana nový systém ruší kompatiblitu s niektorými staršími Macmi. macOS Sierra tak spustíte na nasledovnom železe.

  • MacBook (2009 a novší)
  • iMac (2009 a novší)
  • MacBook Air (2010 a novší)
  • MacBook Pro (2010 a novší)
  • Mac Mini (2010 a novší)
  • Mac Pro (2010 a novší)
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.