V Číne za posledné dni zhorelo osem iPhonov 6

Vo svete opäť horeli telefóny. A tentoraz to neboli Samsungy. V uplynulých dňoch totiž v Šanghaji zhorelo osem kusov iPhone 6 a iPhone 6s, čo prinútilo Apple konať.

Apple však narozdiel od Samsungu nestiahol svoje telefóny z obehu. Spoločnosť zareagovala na množiace sa hlásenia z Číny a začala ich postupne skúmať. Vo všetkých prípadoch sa pochopiteľne jednalo o originálne telefóny a užívatelia takisto využívali originálne alebo autorizované príslušenstvo. Chybu, ktorá spôsobila náhle vzbĺknutie iPhonu počas používania, teda nemalo na svedomí používanie falošnej nabíjačky. Spoločnosť pri skúmaní zhorených telefónov našla jeden spoločný faktor, a to že požiar spôsobil vonkajší faktor. V tomto prípade sa myslia pády alebo silnejšie nárazy, ktoré mohli poškodiť batériu. Tá začala následne horieť.

V prípade iPhonu 6 to však nemusí znamenať, že by chybu spôsobili užívatelia. Táto generácia už mala problém s Touch Disease, teda s problémom, ktorý sa začal prejavovať v obrovskej škále cez leto. Apple problém udržoval v tajnosti, no stovky reklamácií v USA každý týždeň mali na svedomí odštartovanie skupinovej žaloby na Apple. Spoločnosť neskôr výrobnú chybu priznala sama, avšak výmena komponentov nie je platená – zákazníci v USA si musia opraviť telefón na vlastné náklady.

 

komentár
  1. Ano,
    hodili to na pad. Tak ako znamemu po odideni zadneho fotaku povedali, ze to bolo sposobene vraj viditelnym poskodenim po pade a ze rusia zaruku. Pritom telefon bol bez skrabanca. No mozno Apple ma tak silny hlinik a sklo, ze telefon nema znamky vonkajsieho poskodenia a vnutro je cele rozlamane.

    Tiez je nehorazne, ze clovek si kupuje telefon za 1000e a Apple nedokaze zabezpecit JEDINE oficialne servisne/reklamacne stredistko v krajine. Uz nie sme cesko-slovensko dost dlho si myslim.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.