Chybný driver vám môže zničiť zvukovú kartu na novom MacBooku Pro

Dočká sa nový MacBook Pro niekedy nejakej pozitívnej správy? Momentálne prevládajú tie negatívne a jednu tu máme aj dnes. Tentoraz pochádza od užívateľov, ktorí si na svoj Mac nainštalovali Windows 10 cez Boot Camp.

Títo užívatelia hlásia, že pri inštalácii sa do systému nainštaluje zlý ovladač pre zvukovú kartu, čo môže mať v horšom prípade na svedomí odpálenie zvuku. Viacerí užívatelia hlásia, že sa z reproduktorov po nainštalovaní Windows 10 začalo ozývať praskanie a iné zvuky, ktoré bežne počujete pri pripájaní zapnutej audio techniky cez 3,5mm jack. Avšak, tu vydávajú takéto zvuky priamo vstavané reproduktory.

Okrem toho užívatelia hlásia mnohé ďalšie problémy spôsobené inštaláciou Windows 10 cez Boot Camp. Medzi problémy patrí nesúlad v hlasitosti reproduktorov alebo skreslenie zvuku v prípade, že je hlasitosť nastavená na viac ako 50%. Pripomíname, že problém trápi len užívateľov, ktorí si nainštalovali Windows cez Boot Camp. Užívatelia, ktorí používajú Parallels, VMware alebo iný virtualizačný nástroj, takýto problém nemajú.

A ak nemáte na výber a musíte používať Windows cez Boot Camp, existujú tu dve dočasné riešenia, kým Apple vydá nový zvukový driver. Prvou možnosťou je pripojiť k MacBooku reproduktor alebo aspoň slúchadlá. Toto je riešenie, ktoré kompletne vypne vstavané reproduktory a ušetrí ich od poškodenia. Druhou možnosťou je si nainštalovať driver Realtek HD Audio Driver 6.0.1.7989. Apple tento driver ešte neschválil, avšak niektorí užívatelia hlásia, že práve jeho inštaláciou sa problém vyriešil.

komentár
  1. Ja mam na novy MacBook Pro len pozitiva. Je to super. Ked niekto chce pouzivat na nom Windows, nech si radsej kupi PC a nie Mac.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.