Budúce iPhony by mohli mať zahnuté displeje s uhlopriečkou až 5,8 palcov

Najnovšie správy z Ázie tvrdia, že Apple by do budúcich iPhonov mohol zakomponovať displeje až do veľkosti 5,8 palcov. Hovorí sa o roku 2017, alebo 2018, teda približne o rovnakom období, v ktorom by si Apple mohol vo svojich telefónoch osvojiť OLED displeje.

Ray Soneira z DisplayMate špekuluje, že zväčšenie uhlopriečky nemusí nutne znamenať väčšie zariadenie. Okrem zredukovania okolitých rámčekov by Apple mohol taktiež celkom reálne použiť flexibilné OLED displeje, ktoré by sa na stranách zariadenia ohýbali. Takýto displej by nahradil fyzické tlačidlá na boku zariadenia a mohol by tiež ponúkať ďalšie zaujímavé funkcie.

galaxys7edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung vo svojich vlajkových lodiach už dávnejšie používa zahnuté OLED displeje, no podľa Soneiru by malo riešenie od Applu vyzerať trochu inak. Odkazuje pritom na patenty spoločnosti z roku 2011, ktoré opisujú zahnutý displej a virtuálne tlačidlá na bokoch telefónu. Apple si tiež patentoval niekoľko potenciálnych tvarov takéhoto zariadenia, od hranatých bokov až po valec.

sidebarpatent1-800x493 iphone_wraparound_display_2

Niet pochýb, že OLED displeje sú budúcnosťou. Ponúkajú totiž lepšie podanie farieb, kontrast a pozorovacie uhly a to všetko pri menších rozmeroch a váhe. Okrem toho sa v blízkej budúcnosti očakáva, že OLED displeje sa budú dať ľahko ohýbať a skladať, čo by si mohlo nájsť zaujímavé využitie. Podľa dostupných informácií z výrobného reťazca by mal takéto displeje Apple použiť už v roku 2017, alebo 2018.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.