Apple Watch 2 by mohli disponovať mobilným pripojením aj bez nutnosti iPhonu

Nový článok z Wall Street Journal prináša ďalšie špekulácie o pripravovaných Apple Watch 2. V článku o predajoch súčasnej generácie denník tvrdí, že Apple pracuje na pridaní mobilnej konektivity.

To by umožnilo hodinky naplno využívať aj mimo dosahu spárovaného iPhonu. Súčasná generácia dokáže fungovať aj bez telefónu, no jej funkcionalita je obmedzená na činnosti ako meranie vzdialenosti pri behaní, počúvanie offline hudby, či komunikáciu cez overené Wi-Fi siete.

Pridaním samostatnej mobilnej konektivity by používateľom umožnilo napríklad prijímať a odosielať iMessage a telefónne hovory, či streamovať hudbu za chodu. Nevýhodou je, že pripojenie na mobilnú sieť vyžaduje osobitnú SIM kartu a dodatočný dátový plán, nehovoriac o fyzickom slote na SIM kartu, ktorú by Apple musel vpratať do malého tela hodiniek.

Apple Watch prídu konečne aj na Slovensko, predaj sa začne koncom apríla

Okrem zmienky o osamostatnení sa od iPhonu správa taktiež hovorí o pridaní rýchlejšieho procesoru, čo je s príchodom novej generácie produktov takmer isté. Zaujímavé sú tiež predpovede Wall Strreet Journal o predajoch súčasného modelu. Apple Watch sú na trhu už presne rok, za ktorý sa podľa denníka predalo cez 12 miliónov kusov. Pre porovnanie, ide o presne dvojnásobok počtu predaných kusov prvého iPhonu za rok 2007–2008.

O Apple Watch druhej generácie sa toho stále priveľa nevie a doterajšie dohady si často odporujú. Hovorí sa napríklad o hodinkách s tenším telom, ktoré by boli predstavené už v júni, iné zdroje zas tvrdia, že Apple Watch 2 uvidíme až v septembri s novým iPhonom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.