Apple plánuje rapídne rozšírenie služby Apple Pay

Apple včera ráno oznámil, že začne usilovne pracovať na svojom pláne značne rozšíriť pokrytie Apple Pay a tým dosiahnuť svoj cieľ implementácie mobilnej platby do všetkých významných obchodných reťazcov. 

pretapplepaydesktop

Aktuálne je Apple Pay dostupné v šiestich štátoch ako je Kanada, Veľká Británia, Spojené Štáty Americké, Austrália a Čína. Onedlho bude Apple Pay aj v Hong Kongu a Španielsku. Začiatkom tohto týždňa sa služba rozšírila v Singapure, kde od teraz spolupracuje s piatimi najväčšími bankami a tým pádom pokrýva aj 80% kreditných kárt. A podľa slov vice prezidentky Apple Pay Jennifer Bailey, sú už ďalšie pokrytia na ceste. Bailey v rozhovore s TechCrunchom oznámila, že Apple usilovne pracuje na rozšírenie služby v Európe a Ázii. Bailey taktiež poznamenala, že februárové zahájenie služby v Číne bolo veľmi úspešné a Apple zaznamenal neuveriteľný nárast užívateľov služby Apple Pay.

apple-pay-e1414504064841-1940x1090

V marci sme sa dozvedeli, že Apple zaznamenal províziu až 3 milióny dolárov a to tri dni po zahájení služby v Amerike. V Číne na začiatku pokrývala služba 12 svetových bánk a dnes sa toto číslo zvýšilo na 19. V Amerike bola služba Apple Pay zahájená v októbri 2014 s podporou šiestych bánk. Apple oznámilo, že v blízkej budúcnosti plánuje spoluprácu s ATM. Vo februári sme mali správy, ktoré naznačovali, že tento rok je na rade Francúzsko, Hong Kong a Brazília. Avšak generálny riaditeľ Apple Tim Cook naznačil, že India by taktiež mohla získať podporu platenia s pomocou mobilného zariadenia.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.