Apple má záujem spolupracovať so spoločnosťou Time Warner

Vedúci technik pre iTunes, Eddy Cue už koncom minulého roka navrhol, aby spoločnosť Apple začala spolupracovať s konglomerátom Time Warner. 

apple_time_warner

Avšak návrh o spolupráci nikdy neopustili konferenčnú sálu spoločnosti Apple a dokonca sa tento návrh nedostal ani ku generálnemu riaditeľovi Apple Timovi Cookovi. Spoločnosti už zasadali na tému či, zaradia spoločnosť Time Warner do služby poskytovania TV streamu od spoločnosti Apple. Time Warner vlastní niekoľko známych titulov ako je CNN, HBO, TBS a TNT, ktoré bude veľkým prínosom pre spoločnosť Apple v poskytovaní TV streamu. Zaujímavosťou je, že spoločnosť Time Warner vlastní práva na živé vysielanie NBA v Spojených Štátoch Amerických. Povráva sa, že Apple plánuje “vraziť” milióny dolárov do tejto služby, aby sa tak vyrovnalo svojim rivalom ako je napríklad Amazon či Netflix, ktoré ponúkajú exkluzívne televízne série.

2563-tnt-box LnvhR8ED o-HBO-STREAMING-facebook PerfectTBS

Pred nedávnom sme sa dozvedeli, že vedúci pracovníci z Apple sa stretli s televíznymi producentmi z Holywood studios. Ich zámerom bolo navrhnúť producentom vytvorenie novej televíznej série, ktorá by bola dostupná exkluzívne a výlučne iba zákazníkom iTunes. Rozhovor bol podľa správ vedený Eddym Cueom a Robertom Kondrkom, vice prezidentom pre iTunes obsah. Zahájenie streamovania od spoločnosti Apple bolo pozastavené kvôli obchodným problémov so spoločnosťami CBS, ABC, Fox, Disney, Discovery a Viacom. Je taktiež známe, že Apple plánuje ponúknuť zaujímavý súbor televíznych kanálov za cenu približne od 30 dolárov do 40 dolárov.

amazon_logo_500500._V323939215_ qZtjvImM

Či sa nakoniec Apple spojí so spoločnosťou Time Warner nie je zatiaľ známe. Pokiaľ sa spoločnosti dohodnú na spolupráci, budú mať zákazníci iTunes o zábavu postarané.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.