Apple vyvíja LTE čip pre budúcu generáciu Apple Watch

Vypredanie niektorých modelov Apple Watch bolo prvým náznakom, že Apple plánuje v dohľadnej dobe predstaviť druhú generáciu. Od zmeny nás delí už len pár týždňov a po boku iPhone 7 by sme mali vidieť hodinky Apple Watch 2.

Druhá generácia hodiniek od Applu ponúkne niekoľko vylepšení. Tie sa udejú hlavne pod kapotou a nedotknú sa len výkonu, ale aj funkcií. Apple chce, aby boli hodinky menej závislé na telefóne a chce preto spraviť čo najviac. V druhej generácii chce ponúknuť GPS čip, ktorý bude možné použiť s Apple Maps a rôznymi fitnes aplikáciami. Súčasný model sa musel spoliehať na GPS čip v iPhone, vďaka čomu niektoré bežecké aplikácie nemohli využiť svoj plný potenciál. Okrem neho majú hodinky ponúknuť barometer, zvýšenú vodeodolnosť a aj vyššiu kapacitu batérie. Nie je však jasné, aký veľký posun vo výdrži batérie máme čakať.

Najväčšiu zmenu by ale mala priniesť tretia generácia. Apple totiž vyvíja LTE čip s nízkou spotrebou, ktorý chce použiť jednak v iPhone a jednak v Apple Watch. Cieľom spoločnosti je totiž úplne oslobodiť hodinky od závislosti na iPhone a chce tak ľuďom ponúknuť alternatívny spôsob, ako komunikovať so svetom. Vzhľadom k rozmerom môžu byť WiFi+LTE hodinky lacnejšou alternatívou k iPhonu. Apple by mohol takýmto spôsobom docieliť to, čo od neho mnohí požadujú: lacný mobil.

Spoločnosť chcela uviesť sebestačné hodinky už tento rok, no komplikovaný vývoj úsporného LTE čipu spôsobili odklad. Medzi hlavné problémy patrí ťažšia výroba a slabá výdrž batérie u prototypov. “Apple tento rok rokoval s mobilnými operátormi v USA a Európe o pridaní mobilnej konektivity do hodiniek, tvrdia oboznámené zdroje. Mobilný čip by hodinkám teoreticky umožnil sťahovať upozornenia o stave športových podujatí, prijímať e-maily a využívať mapy aj mimo dosah iPhonu. Počas diskusií ale predstavitelia Applu vyjadrili svoje obavy, že cellular modely nemusia byť pripravené na vydanie tento rok a funkcia môže byť odložená až do ďalšej generácie. Apple varoval, že aj keby chcel agresívne prezentovať novú funkciu, cellular modely by sa dostali do predaja najskôr v decembri,” píše Bloomberg.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.