4,7-palcový iPhone 7 dostane optickú stabilizáciu obrazu

Ľudia, ktorým vyhovuje menší displej, môžu mať dôvod na radosť. Nový únik totiž naznačuje, že 4.7-palcový iPhone 7 dostane optickú stabilizáciu obrazu, teda vlastnosť, ktorou sa doteraz mohli pýšiť len väčšie modely.

U predošlých dvoch generácií bola optická stabilizácia (OIS) dostupná len pri modeloch Plus s 5,5-palcovým displejom. Toto rozhodnutie pobúrilo majiteľov 4.7-palcových modelov, ktorí sa cítili byť ukrátení o užitočnú funkciu. OIS má veľký vplyv na kvalitu obrazu u videa a fotiek, ktoré sú vďaka tomu menej rozmazané. Funkciu si však mohli vychutnať len tí, ktorí boli ochotní zainvestovať do modelov iPhone 6 Plus alebo 6s Plus.

Na fotke nižšie však môžeme vidieť, že aj fotoaparát pre základný iPhone 7 obsahuje drobné strunky, ktoré zabezpečujú OIS pri pohybe. Neznamená to ale, že budú oba iPhony fotiť rovnako kvalitne. Podľa doterajších leakov bude mať iPhone 7 Plus duálny fotoaparát, ktorý môže mať viacero využití. V prvom rade sa môže vylepšiť kvalita fotiek vo dne i v noci. Ďalej môže poslúžiť na 3D fotky, ktoré budú možno nejakým spôsobom prepojené na funkciu 3D Touch.

iPhone 7 rear camera

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.