Apple vydal iOS 10.1 beta 4 pre developerov a verejných beta testerov

Apple dnes vydal štvrtú betu nadchádzajúcej aktualizácie iOS 10.1. Ako inak, beta je určená pre developerov a verejných beta testerov na testovacie účely. 

Táto testovacia verzia vyšla týždeň po tretej a viac ako mesiac po vydaní iOS 10 pre verejnosť. Registrovaný developeri si môžu novú betu iOS 10.1 stiahnuť z Apple Developer centra alebo pomocou over-the-air možnosti, ak je nainštalovaný konfiguračný profil. Verejný beta testeri si môžu aktualizáciu stiahnuť pomocou over-the-air po nainštalovaná konfiguračného profilu z beta testovacích webových stránok Apple. iOS 10.1 nám predstaví nový “Portrait” mód pre iPhone 7 Plus, ktorý umožní užívateľom vytvoriť povrchovú hĺbku ostrosti s rozmazaným pozadím. Aby sa dosiahlo rozmazané pozadie, iPhone 7 Plus použije širokouhlú kameru aby vytvoril hĺbkovú mapu, rozdelil rôzne vrstvy fotky a rozhodol, čo rozmaže. Funguje to na ľuďoch, zvieratách a objektoch pod podmienkou, že objekt je dobre osvietený.

ios-10-wide-0-0

Aktualizácia bude pravdepodobne taktiež obsahovať opravy chýb a ďalšie vylepšenia, ktoré sa nachádzali v predošlých verziách iOS 10. Napríklad chyba CallKitu, ktorá spôsobovala jeho nefunkčnosť. iOS 10 je podľa slov Apple “najväčšou aktualizáciou vôbec” pre užívateľov iOS s funkciami ako je redizajnovaný Lock Screen (Zamknutá obrazovka), Siri SDK, redizajnovaná aplikácia Správy, Digital Touch, Bublinkový efekt a mnoho ďalšieho.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.