Apple vo Veľkej Británii nesmie používať značku “iWatch”

iWatch, zrejme tak sa mali volať inteligentné hodinky od Applu. Bol by to celkom logický krok, no Apple pri ich oznámení nečakane použil názov Apple Watch. Ako sa neskôr ukázalo, mohlo to súvisieť s ochrannou známkou iSwatch, ktorú už vlastnil švajčiarský Swatch.

Švajčiari vlastnili túto ochrannú známku už niekoľko rokov, chránili si ňou jednu zo svojich kolekcií hodiniek. Swatch preto už v marci 2014, teda skoro pol roka pred eventom Applu, zažiadalo britské úrady o zablokovanie žiadosti na registrovanie ochrannej známky iWatch zo strany Applu kvôli podobnosti. Apple bol sa žiadosti firmy Swatch prispôsobil, čo mu otvorilo nové možnosti. Hodinky dostali napríklad elegantnejší názov, ktorý neznie tak digitálne ako iWatch. Využil to napríklad pri druhej generácii, ktorá sa volá Apple Watch Series 2. Tá dostala niekoľko vylepšení ako GPS či jasnejší displej. Najrevolučnejšou funkciou je však nepochybne vodotesnosť až do hĺbky 50 metrov, ktorú dnes u spotrebnej elektroniky nájdete len ťažko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.