Apple zamestnal bývalého strategického riaditeľa Time Warner Cable

Vracia sa Apple k plánu poskytovať televízne vysielanie? Spoločnosť do svojich kruhov prijala Petera Sterna. Ten v minulosti pracoval v top manažmente Time Warner Cable ako riaditeľ pre produkty, ľudí a stratégie.

V čase, kedy pracoval na tejto pozícii, Time Warner Cable začal po stratách znovu získavať nových predplatiteľov. V Appli bude pracovať na pozícii riaditeľa predplatných služieb, ku ktorým patrí aj Apple Music. Zdroje pre Wall Street Journal navyše vravia, že Apple chce s jeho pomocou znovu realizovať svoje plány s poskytovaním digitálnej televízie cez Apple TV. Spoločnosť chcela takúto funkciu predstaviť už po boku Apple TV 4. generácie, avšak Apple nechcel pristúpiť na podmienky, ktoré si v spolupráci diktovali televízie.

Peter Stern by mohol významne napomôcť pri obnovení tohto projektu. Sám bol totiž zástancom aplikácií a na konferenciách často vyzdvihoval, že budúcnosť je v aplikáciách, nie v set-top boxoch. Skoncovať so set-top boxami a ovládačmi chcel svojim spôsobom aj Xbox One od Microsoftu, ktorý disponuje dodatočným HDMI portom pre pripojenie set-top boxu a funkciou OneGuide. Vďaka nej sa do konzoly načíta televízny program priamo zo set-top boxu a vy viete s týmito informáciami ďalej narábať. Napríklad aby vás Xbox informoval o začiatku vášho obľúbeného seriálu, prípadne ak je vypnutý, tak sa na začiatku vysielania zapne. Možno práve takto malo fungovať televízne vysielanie na Apple TV.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť