Apple v pondelok predstaví Apple Pay pre web, konkurovať bude službám ako PayPal

Apple by mal na pondelkovej WWDC konferencii rozšíriť službu Apple Pay aj na web, čím by priamo konkuroval platobným systémom ako PayPal.

Podľa serveru Digital Trends bude od pondelka možné cez Apple Pay platiť aj na vybraných partnerských webstránkach. Ako bude služba fungovať a či bude obmedzená len na prehliadač Safari, prípadne iOS zariadenia, je však zatiaľ otázne.

Rovnako ako pri fyzických platbách bude zrejme vyžadovaná autentifikácia pomocou senzoru Touch ID, to však dostupnosť na Macu nevylučuje. Apple údajne pracuje na spôsobe, ako odomykať Mac cez Bluetooth, prostredníctvom spárovaného iPhonu. Rovnaký systém by tak mohol potvrdzovať aj webové platby.

apple-pay-france-featured-image1

Momentálne je Apple Pay v podporovaných krajinách dostupná okrem kamenných obchodov taktiež vo vybraných iOS aplikáciách tretích strán. Rozšírenie služby aj na web by však uľahčilo proces a nevyžadovalo by sťahovanie dodatočných aplikácií. Nehovoriac o potenciále, ktorý by priniesla implementácia do OS X.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.