Apple uvoľnil druhú betu macOS pre developerov

Apple dnes uvoľnil druhú beta aktualizáciu najnovšieho operačného systému macOS určeného pre počítače Mac. Samozrejme beta je dostupná zatiaľ iba pre developerov.

macOS-sierra-header

macOS Sierra beta 2 bola vypustená tri týždne po tom, čo bol najnovší operačný systém od Apple pre počítače predstavený na Worldwide Developer Conference (WWDC). Betu je možné stiahnuť za pomoci mechanizmu v Mac App Store alebo v Apple Developer Centre. macOS Sierra je jeden z najväčších aktualizácií operačného systému pre Mac počítače, ktorý prináša podporu Siriho. Tento hlasový asistent nám ponúkne hlasové vyhľadávanie, vyhľadávanie súborov alebo informácií a mnoho ďalšieho. Continuity služby ponúkajú možnosť Auto Unlock, ktorá za pomoci Apple Watch odomkne Mac a taktiež budeme môcť použiť možnosť kopírovať a vytlačiť medzi Apple zariadeniami.

Hlbšia iCloud integrácia umožní z plochy Macu alebo z priečinku dokumentov zdieľa súbory na všetkých zariadeniach. Aplikácia Fotky dostane komplikovanejší algoritmus, ktorý bude môcť fotky deliť do kategórií podľa tvarí, objektov a scén. Nová funkcia Memmories (Spomienky), bude zobrazovať foto kolekcie. Apple Pay taktiež prichádza spolu s macOS na počítače Mac. Platby budú autentifikované pomocou iPhonu alebo Apple Watch. Taktiež sa dočkáme aj multitaskingu ” Picture in Picture”.

macOS-sierra-autounlock

Aktualizácia macOS Sierra beta 2 prináša už funkčnú možnosť odomykania Macu s pomocou Apple Watch. Vyžaduje sa zapnutá dvoj-faktorová autentifikácia iCloudu a Mac, ktorý nie je starší ako 3 roky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.