Apple uvoľnil druhú betu iOS 10 pre developerov

Apple dnes uvoľnil druhú beta verziu operačného systému iOS 10 pre mobilné zariadenia Apple developerom na testovacie účely. Aktualizácia bola vydaná po troch týždňoch od predstavenia iOS 10 na WWDC 2016.

Aktualizácia sa dá stiahnuť s pomocou over-the-air technológie do zariadení, ktoré majú nainštalovanú prvú betu operačného systému. Pre tých, ktorí majú beta konfiguračný profil ale nemajú na zariadení prvú betu, je iOS 10 beta 2 dostupná na stiahnutie v Apple Developer Centre. Aktualizácia beta 2 je sprístupnená spolu s novou betou programu Xcode 8. iOS 10 je podľa slov spoločnosti Apple jednou z najväčších aktualizácií operačného systému iOS, ktorá prináša množstvo nových funkcií a dizajnových vylepšení. Medzi ne patrí napríklad redizajnovaná Uzamknutá plocha, 3D Touch kompatibilné oznámenia a ľahšie prístupná kamera.

ios_10_messages_app_store

Aplikácia Správy bola prerobená od základov a prináša funkcie ako animácie na pozadí, bublinkový efekt, Digital Touch, ručne písané poznámky, Tapback odpovede, nové emoji a dokonca vlastný App Store. Na aplikáciu Fotky sa taktiež nezabudlo. Aplikácia získala algoritmus na rozpoznávanie tvárí a objektov ale taktiež aj novú funkciu Memmories, ktorá nám pripomenie zabudnuté momenty nášho života. Predstaví sa nám aj úplne nová aplikácia Home. Tí, ktorí používajú aplikáciu Mapy alebo Apple Music sa môžu taktiež tešiť redizajnu. A o stovkách nových menších funkcií v operačnom systéme asi ani nemusíme hovoriť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.