Apple TV môže ponúknuť skorý prístup ku kinohitom, avšak za prémiovú cenu

Aby ste mali šancu preraziť s novým produktom, musíte vytvoriť niečo naozaj prelomové. Niečo také môže teraz čakať Apple TV, keďže Apple chce jej majiteľom umožniť sledovať filmy, ktoré sa ešte stále premietajú v kinách.

Nebude to však také lacné. Kým sa filmy premietajú v kinách, filmárske štúdiá na nich zarábajú obrovské peniaze. Preto chcú, aby to platilo aj v prípade skorého prístupu cez Apple TV. Jednak preto, že to sú čerstvé novinky a jednak preto, že tu je ďaleko vyššia šanca, že si užívateľ prenajme nový film a nahrá ho vo vysokej kvalite na internet. Nie je neobvyklé, že sa niekomu podarí nahrať Kino-Rip filmu a následne ho zdieľa po internete, čím ukráti ľudí o zisk. V kinách je však už preto zvýšená bezpečnost, ku ktorej patria aj námatkové kontroly kinosál či bezpečnostné kamery. Pirátenie čerstvých noviniek je preto rizikovejšie v prípade Apple TV a aj preto by mala byť na skorý prístup nasadená vyššia cena. Hovorí sa o cene v rozmedzí 25 až 50 dolárov.

Bloomberg s odvolaním na zdroje vraví, že nové filmy by sa mali dostať do iTunes za túto prémiovú cenu už 2 týždne po premiére v kinách. Teda v čase, kedy sa drvivá väčšina z nich ešte stále premieta. Spôsob, ako sprístupniť novinky širšiemu publiku aj v pohodlí domova, hľadajú aj veľké filmárske štúdiá. Svoj záujem potvrdili firmy 21st Century Fox, Warner Bros. aj Universal Pictures. Existuje ale možnosť, že s plánom prišiel ako prvý práve Apple. Práve on mal začať v uplynulých týždňoch tlačiť na Hollywood s touto predstavou.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.