Apple spustil opravný program pre Touch Disease, nie je však bezplatný

Apple práve spustil nový opravný program pre iPhone 6 Plus. Týka sa medializovaného problému zvaného Touch Disease.

Touch Disease vo veľkom trápi 6-kové iPhony už niekoľko mesiacov. Ide o výrobnú vadu v konštrukcii displeja, ktorá spôsobuje stratu responzivity na dotyk. Používatelia sa sťažujú, že chyba je akousi časovanou bombou a prejaviť sa môže aj pri bežnom používaní telefónu. Problému a jeho príčinam sme sa hlbšie venovali v tomto článku:

Apple vedel o Touch Disease niekoľko mesiacov, chcel ju udržať v tajnosti

Podľa oficiálneho stanoviska Applu je príčinou chyby pád na zem. V dokumentácii sa píše, že chyba sa môže prejaviť “po opakovanom padnutí zariadenia na tvrdý povrch”. Ak sa vám prejavili symptómy problému (neragovanie na dotyk, blikajúci displej) a displej telefónu nie je prasknutý, Apple vám zariadenie opraví za sumu 149 dolárov.

Ide síce o značne menšiu čiastku, ako tú, ktorú spoločnosť za nové zariadenia pýtala predtým, stále je to však značná suma za niečo, čo je de facto výrobnou a dizajnovou vadou.

Opravný program platí len pre iPhone 6 Plus, po dobu piatich rokov od jeho zakúpenia a uplatniť si ho môžete aj u nás, prostredníctvom oficiálneho servisu, či Premium Resellerov. Za proces u nás zaplatíte 155 eur. Ak ste už opravou telefónu v minulosti prešli a zaplatili viac, než vyššie spomínanú sumu, spoločnosť vám rozdiel automaticky preplatí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.