iOS 10.1 obsahuje varovnú správu pri používaní 32-bit aplikácií

Počas testovacej periódy operačného systému iOS 10, pridal Apple do systému upozorňujúcu správu, ktorá varovala užívateľa na možné spomalenie iPhonu pri stiahnutí starších, 32-bitových aplikácií. Zdá sa, že toto vyskakovacie okno sa do finálnej verzie pre verejnosť nedostalo. 

 

V iOS 10.1, Apple zmenil varovnú správu s o niečo vážnejším textom, ktorý nie jedného užívateľa odstraší od 32-bitovej aplikácie, keďže Apple vyžaduje od všetkých developerov tvorbu aplikácií v 64-bitovej forme. Vo varovaní je kladený dôraz na frázu “môže spomaliť váš iPhone” (may slow down your iPhone). Ďalej správa pokračuje so slovami, že “developer tejto aplikácie musí aktualizovať aby zlepšil kompatibilitu” (The developer of this app needs to update it to improve its compatibility). V testovacej perióde iOS 10 bola správa trocha inak sformulovaná. “nie je optimalizovaná pre iOS 10 a jej použitie môže ovplyvniť celkový výkon systému” (not optimized for iOS 10 and usage may affect overall system performance).

peggle-800x450

Od konca roku 2013, Apple žiadal developerov aby predkladali 64-bitové aplikácie pre iPhone 5s, prvý iPhone so 64-bitovým procesorom. od 1. februára 2015 Apple zaviedol povinné optimalizovanie aplikácií pre 64-bitovú architektúru. Následne od 1. júna 2015 musela mať každá aktualizácia aplikácie 64-bitovú podporu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.