Apple sľúbil, že opraví chybu 1.1.1970 v nadchádzajúcom iOS update

Ak sledujete čo sa deje vo svete Apple a vo svete iOS, určite ste si všimli rôzne články a videá, upozorňujúce na chybu v iOS, pri ktorej keď nastavíte dátum a čas na 1.1.1970 (iOS so 64bit architektúrou), poškodíte vaše iZariadenie. Podľa videí sa sa softvér spolu s hardvérom zasekne v tzv. boot-loope (nekonečné spúšťanie) a neustále bude svietiť na obrazovke svietiace jablko, až pokým sa nevybije batéria.  Čiže sa zariadenie stane úplne nepoužiteľným. Od objavenia a publikovania tejto chyby v relatívne krátkom čase podala spoločnosť Apple oficiálne stanovisko, kde uvidela, že problém zaznamenali a pracujú na jeho oprave, ktorá by mala byť dostupná s ďalším updatom iOS.

iphone-date-bug

Spoločnosť Apple nechcela zachádzať do technických podrobností  a opisovať zdroj problému. Nie je to v podstate ani žiadne prekvapenie. Na oficiálnych stránkach zistíte, že spoločnosť vydáva výstrahu aby ste túto chybu neskúšali na vašom zariadení, taktiež je uvedené, že spoločnosť o tejto chybe vie a pracuje na jej náprave.

iphone-bootloop

Medzičasom spoločnosť Apple odporúča, aby každý, kto bol touto chybou zasiahnutý okamžite kontaktoval podporu Apple a dožadoval sa inštrukcií. Na sociálnych sieťach sa stretnete s dvoma názormi. Jeden je, že Apple je veľmi ochotný a pomôže vám problém vyriešiť a na druhej strane, že vás pošle kade ľahšie. Ak ste v skupine kedy vám Apple nepomohol alebo si chcete zariadenie opraviť sami tak nemusíte mať strach, na internete už koluje návod ako túto chybu vlastnoručne opraviť.

iphone_sad

Samozrejme sa nemusíte báť, že vás tato chyba prekvapí kedykoľvek. Chyba sa objaví iba v prípade, keď si manuálne nastavíte rok 1970 alebo skorší. Čiže nie je sa čoho báť. Maximálne iba priateľov, ktorí vám chcú zavariť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.