Cue a Federighi: Vynovené iTunes už budúci mesiac

Viceprezident internetových služieb Eddy Cue a viceprezident softvéru Craig Federighi boli tento týždeň hosťami podcastu Johna Grubera The Talk Show. Najnovší diel, v ktorom sa hovorilo o poslednom update pre Apple TV, beta verziách systémov a predovšetkým kvalite softvéru a služieb, si môžete vypočuť na Gruberovom blogu Daring Fireball.

Približne v polovici rozhovoru reč padla aj na nedávny článok od rešpektovaného novinára Walta Mossberga, v ktorom lamentoval nad postupnou degradáciou Apple softvéru a služieb ako iCloud, Mail a hlavne iTunes. Práve iTunes Eddy Cue obraňoval s tým, že program bol vytvorený v čase, kedy ľudia ešte nepoužívali cloudové služby a svoj obsah si synchronizovali cez počítač. V takom prípade bolo potrebné ponúkať všetky funkcie a služby pod jednou strechou – Apple však s iTunes stále zvažuje aktuálnu situáciu a podľa toho sa snaží dizajn aplikácie prispôsobiť.

craigeddyitunes

Posledná aktualizácia priniesla do iTunes streamovaciu službu Apple Music, ktorá kombinuje lokálnu hudbu s digitálnymi nákupmi a stramovacím katalógom a celú knižnicu ukladá do cloudu. Spolu s ňou však prišla aj záplava bugov a problémov. O to viac poteší správa, že Apple už pracuje na vynovenej verzii iTunes, ktorý by mala prácu s hudbou uľahčiť. Cue spomenul, že novú verziu uvidíme už budúci mesiac ako súčasť práve testovaného OS X 10.11.4.

Dvojica šéfov v rozhovore taktiež spomenula zaujímavé štatistiky o cloudových službách Applu. Spoločnosť registruje už miliardu aktívnych zariadení a vyše 780 miliónov používateľov iCloudu. V špičke sa cez servery Applu preženie viac ako 200 tisíc správ iMessage za sekundu a v iTunes a App Store sa každý týždeň uskutoční vyše 750 miliónov transakcií. Počet platiacich používateľov Apple Music narástol na 11 miliónov a v Apple mapách bolo opravených už viac než 2,5 milióna rôznych chýb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.