Apple sa v novom prieskume pýta, či má odstrániť 3.5mm jack z MacBooku Pro

Odstránenie 3,5mm jacku z iPhonu rozdelilo fanúšikov na dva tábory a zdá sa, že Apple si je toho vedomý. Možno práve preto spustil prieskum, v ktorom sa svojich užívateľov pýta, či používate tento jack na jednom z jeho ďalších zariadení.

Apple začal užívateľom posielať anketnú otázku “Používali ste niekedy audio port na svojom MacBooku Pro s Retina displejom?” a možnosťou odpovedať Áno, Nie alebo Neviem. Z toho by sa dalo usúdiť, že Apple chce z novej verzie MBP odstrániť 3,5mm jack, ale ešte predtým sa chce uistiť u svojich užívateľov, či ide o správny krok. Pokiaľ väčšina užívateľov rozhodne, že chcú, aby si Mac ponechal konektor, tak ho ešte v najbližšej generácii ponechá. Ak bude väčšine osud 3,5mm jacku ľahostajný, potom ho čaká rovnaký osud ako na iPhone.

Apple sa v prieskume pýta aj ďalšie otázky, týkajúce sa napríklad výdrže batérie či používania iných konektorov, napríklad čítačky pamäťových kariet. Apple sa tak chce zrejme uistiť v tom, či pri novom MacBooku Pro Retina robí správny krok. Špekulácie totiž naznačovali, že spoločnosť predstaví nový, tenší MacBook Pro so štvoricou USB-C portov miesto klasických portov ako je HDMI, USB, MagSafe alebo slot na SD karty. Okrem toho by mal nahradiť vrchný “Fx” panel OLED displejom, ktorý bude môcť meniť funkcie podľa aplikácie. Napríklad Photoshop sem môže umiestniť niektoré rýchle funkcie.

Apple MacBook Pro Survey

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.