Apple pracuje na odstránení spamu v aplikácii Kalendár

V posledných dňoch zažili niektorí užívatelia krušné chvíle. Spammeri totiž začali spamovať užívateľov Apple produktov cez Kalendár, čím sme sa stali svedkami v podstate úplne nového druhu spamu.

Spammeri si bohužiaľ posvietili aj na nás a v uplynulých dňoch sme tak hľadali spoľahlivý spôsob, ako sa tohto problému zbaviť. Avšak aj Apple zareagoval na spam prekvapivo rýchlo. Potvrdil, že vyvíja update, ktorý zabráni spammerom, aby otravovali ľudí a že sa ho pokúsi vydať čím skôr.

„Mrzí nás, že niektorí naši užívatelia obdržali spam do kalendára. Aktívne pracujeme na vyriešení tohto problému identifikovaním a blokovaním podozrivých odosielateľov a spamu, ktorý sa posiela,“ povedal hovorca spoločnosti pre Reneho Ritchie. Problém tu bol podľa všetkého už dlhšie, no len minulý týždeň zažil svoj „boom“, ktorý zjavne donútil Apple urýchlene konať v prospech svojich užívateľov. Existuje tiež viacero spôsobov, ako problém vyriešiť, najefektívnejšia cesta však ide cez web iCloud.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.