iPad v škole: Dvojsečný meč?

Vždy sa viedli diskusie o efektivite technológií v školskom prostredí. Avšak politik z Britskej konzervatívnej strany kritizoval nie len teóriu používania ale aj jej prax.

Edward Timpson hovorí, že školy využívaním technológií vo vyučovacom procese umožňujú žiakom tráviť na iPade “väčšinu” dňa a dodal, že takéto nadmerné používanie môže viesť k šikane. Podľa stránky Telegraph sa Timpson počas rozhovoru zmienil, že narastá počet žiakov závislých na iPade. Timpson odporúča učiteľom, aby zabavili iPady žiakom, ktorý budú iPady využívať na iné veci ako na edukáciu.

ipads_on_school_wireless_networks-1

Tým chcel poukázať na šikanu, ku ktorej podľa neho iPad prispieva. Politik Timpson si myslí, že odobranie zariadenia žiakovi je posledná možnosť riešenia problému. Je toho názoru, že školy a učitelia by mali nájsť “technologickú rovnováhu” v triede, aby sa pozornosť medzi učiteľom a iPadom nestala bojom.

20120219_080322_do20-ipad-2-300x195

Timpsonove stanovisko je vcelku na mieste. Používanie iPadu otvára deťom prístup k nekonečnému množstvu informácií a má zároveň aj iné rôzne benefity. Ale všetko má klady aj zápory. Niektorí odborníci tvrdia, že používanie technológií desocializuje deti a triedy s iPadmi sú podľa nich menej efektívne ako tie klasické. Taktiež je na mieste slovo šikana. Technológie prinášajú aj risk v oblasti šikany a iných foriem násilia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.