Apple pracuje na novej zatiaľ nepomenovanej aplikácií (Časť 1.)

Podľa najnovších informácií od Bloomberga, spoločnosť Apple pracuje na svojej vlastnej sociálnej aplikácií, v štýle Facebooku a Snapchatu. 

iOS Apps

Spoločnosť, ktorá sa že vraj snaží “zarobiť” na popularite sociálnych sietí bude tento krát svoju pozornosť sústrediť na video. V novej aplikácií bude užívateľ môcť nahrať video, upraviť ho, použiť rôzne filtre, pridať rôzne čmáranice a následne ho odoslať priateľom. Cieľ spoločnosti Apple je vytvoriť aplikáciu, ktorá bude užívateľsky priateľská, s podporou ovládania jednou rukou a zároveň aj interaktívna v zmysle natáčania, upravovania a zdieľania svojho výtvoru v menej ako minúte. Tim Cook spoločne s Apple má podľa informácií zámer zvýšiť zisk z aplikácií, aby tak dorovnal pád v predajnosti hardvéru. Aby ostala aplikácia podobná softvérovej stránke aplikácií od Apple, bude sa spoločnosť zameriavať na mladých ľudí, ktorí trávia na Facebooku (a jemu podobným aplikáciám) okolo 50 minút denne a minimálne 30 minút na Snapchate.

6s-iSight-Camera-2

Podľa skupine osôb blízkych tomuto projektu, mala jedna z prototypov zatiaľ nemenovanej aplikácie nahrať video v štvorcom formáte, tak ako Instagram. Aplikácia by mala byť dostupná v App Store, ale kolujú aj fámy, ktoré tvrdia, že spoločnosť Apple zapracuje tento projekt do už existujúcej aplikácie Kamera. Aby Apple dosiahol požadované úspechy, použil na vývoj svojej aplikácie tým vývojárov softvéru Final Cut Pro a iMovie aby sa angažovali v novej sociálnej aplikácií. Očakáva sa, že zatiaľ nemenovaná aplikácia bude predstavená budúci rok, avšak pokiaľ nesplní očakávania spoločnosti Apple, môže sa veľmi rýchlo dočkať svojho konca.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.