Dvom kutilom sa podarilo spustiť operačný systém Macintosh Plus na konzole Nintendo 2DS a 3DS

Macintosh Plus sa prestal predávať pred viac ako 25 rokmi, avšak dvaja developeri ho priviedli opäť k životu vo forme Nintendo 2DS a 3DS verzie.

Macintosh-Plus-3DS

Prvý developer, ktorú použil pseudonym TarableCode, prišiel na to, ako presunúť Mini vMac emulator do Nintenda 2DS. Od vtedy zdieľal obrázky a technické detaily svojho úspechu na hernej komunite GBAtemp. Na obrázku môžeme vidieť hernú konzolu Nintendo 2DS, na ktorej bež operačný systém Macintosh System 7.5.3, kedysi nazývaný Mac OS 7. Spodný ovládací displej Nintenda 2DS funguje ako šípky a tlačidlá R a L sú ako pravé a ľavé tlačidlo myši. Tlačidlo Y zapne klávesnicu na obrazovke a joystick a dotyková plocha ovládajú pohyb myši po pracovnej ploche. Následne ďalší užívateľ so pseudonymom LarBob Doomer zdieľal video, kde ukázal funkčný Macintosh Plus bežiaci na Nintendu 3DS. Vo videu sa prehrabával funkčnou verziou Systému 6, v ktorom otváral aplikácie, zadával text pomocou klávesnice a dokonca vypol zariadenie.

Je logické, že 20 rokov staré aplikácie na Nintendu 3DS majú obmedzené funkcie, no musíme uznať, že tento emulátor je skvelý koncept. A nie je jediný. Pred nedávnom sa podaril Nickovi Leemu podobný kúsok. Na Apple Watch spustil operačný systém Windows 95 a Macintosh System 7.5.5.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.