Apple pracuje na aplikácií, ktorá vám pomôže s prechodom z Android na iOS

 

Apple v septembri naznačil, že pracuje na aplikácií Move to iOS, ktorá rýchlo pomôže s prechodom z Android na iOS. Pomôže vám rýchlo premiestniť fotky, dokumenty, kontakty a daľšie informácie do vášho nového iPhone-u vďaka pár kliknutiam. Týmto úplne vymyzne nechuť užívateľov Android-u prejsť na iOS. Je to od Apple veľké plus, ale samozrejme, že tým pádom na tom aj bude svojim spôsobom profitovať. Čo všetkých prekvapilo je, že podľa správ Apple pracuje na aplikácií opačného charakteru. Pomôcť prejsť užívateľom iOS na Android.

 

Prečo by takéto niečo Apple robil? Odpoveď je celkom jednoduchá a logická. Z donútenia. Kvôli problémom prechodu na Android v Európe sa začal Apple touto problematikou zaoberať. Mobilný operátori priznali, že iba zopár používateľov prejde z iOS na Android kvôli zložitosti tejto operácie, čo vyúsťuje v nedôveru k Apple a dokonca porušeniu zmluvných podmienok.

 

move_to_ios

Telekomunikačné spoločností majú za to, že Apple takto obmedzuje konkurenciu, tým že zťažuje uživateľom iOS prechod na Android. A užívatelia radšej ostanú pri iOS. Preto Apple súhlasil, že pomôže v tejto oblasti, tým že vytvorí aplikáciu, ktorá bude uživateľovi pomáhať pri prechode. Podľa informácií Apple túto správu potvrdil, no vydanie tejto aplikácie zatiaľ nie je verejne známe.

 

Apple by si mal túto možnosť vážiť, aby tak neprišiel o mnoho svojich zákazníkov. Stále je možné, že telekomunikačné spoločnosti budú tento problém brať ako nefér chovanie voči konkurencii a budú ho chcieť riešiť súdnou cestou. Európska komisia začala v roku 2013 šetrenie vo veci zmluvných podmienok medzi Apple a mobilnými operátormi. Šetrenie bolo zastavené z dôvodu nedostatku dôkazov.

CP6kOCJVEAEnAyJ

Aplikácia Move to iOS rozhnevala používateľov Android-u. Všetci dávajú tejto aplikácií najnižšie hodnotenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.