iPhone 7: Apple pracuje na nových bezdrôtových slúchadlách

Dohady o pripravovanom iPhone 7 sa začínajú množiť a zhodujú sa na jednom – telefón sa zbaví zaužívaného slúchadlového jacku a nahradí ho výstupom cez Lightning port. Okrem Lightning slúchadiel od tretích strán a nových Lightning EarPods, ktoré by sa mohli objaviť v balení nového iPhonu, však Apple podľa všetkého pracuje aj na niečom celkom novom.

9to5Mac cituje zdroje z prostredia spoločnosti, podľa ktorých Apple pripravuje vlastné bezdrôtové slúchadlá. Pôjde tak o prvé výsledky spolupráce s Beats Electronics, spoločnosťou, ktorú odkúpili pred takmer dvoma rokmi. Malo by pritom ísť o kompletne bezdrôtový headset, ktorý bude pozostávať z dvoch slúchadiel – jedného do každého ucha.

Konceptuálne veľmi podobné headsetu Hint od Motoroly (na obrázku), či nedávno predstaveným Dash od spoločnosti Bragi, slúchadlá by mali vydržať štyri hodiny prevádzky, pričom ich nabíjanie by bolo riešené veľmi elegantne – prostredníctvom batérie zabudovanej v dodávanom prenosnom púzdre.

motorola-hint

V októbri si Apple zaregistroval obchodnú značku AirPods, čo možno naznačuje ich potenciálny názov. Zatiaľ však nie je jasné, či budú slúchadlá patriť pod značku Beats, tak ako ostatné bezdrôtové slúchadlá spoločnosti. Čo je však takmer isté je, že slúchadlá budú predávané ako samostatné príslušenstvo – súčasťou balenia iPhonu 7 tak bude zrejme adaptér na klasický jack, alebo nová Lightning verzia EarPods.

Správa od 9to5Mac taktiež dodáva, že Apple v súčasnosti testuje až tri rôzne dizajny iPhonu 7, vrátane jeho stenšenej varianty a taktiež modelu, ktorý je veľmi podobný súčasnému iPhonu 6s.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.