Apple podpísal zmluvu s Cash Money Records

Spoločnosť Apple podpísala akýsi druh hudobnej dohody s Cash Money Records a jej spoluzakladateľom rapperom Birdmanom, čo je označované ako ich (Birdman a Cash Money Records) prvá exkluzívna dohoda celého nahrávacieho štúdia namiesto dohody s jednotlivými umelcami. 

cashmoneyrecordsapplemusic-800x455

Hlava Apple Music Larry Jackson a Birdman osobne potvrdili dohodu v príspevku na Instagrame a Jackson zároveň nazval Birdmana “tvrdým vyjednávačom”. Detaily dohody nie sú známe,, čiže nie je jasné aké sú presné podmienky dohody. Cash Money Records reprezentuje populárnych umelcov ako je napríklad Drake, Young Money, Lil Wayne a Nicki Minaj. To znamená, že dohoda by mohla vyústiť k vydaniu nových skladieb od umelcov pod Cash Money Record a to exkluzívne iba v Apple Music. MusicBussinessWordlwide predpokladá, že dohoda by mohla mať za následok exkluzívne vydania alebo spoločne vydané single.

maxresdefault

Spoločnosť Apple už spolupracovala s jedným z členov Cash Money Records a to s umelcom Drakeom, ktorého posledný album “Views” bol v apríli dostupný exkluzívne v Apple Music. Drake sa taktiež objavil na WWDC kde bolo Apple Music predstavené. Vysoko postavení v Apple vidia exkluzivity ako cestu k prilákaniu odberateľov do služby Apple Music. Taktiež posledný mesiac tvrdo pracovali aby získali dohody s umelcami ako je Britney Spears, Taylor Swift alebo Katy Perry. Od kedy začala pôsobiť služba Apple Music (jún 2015), počet odberateľov rapídne vzrástol až na 15 miliónov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.