Intel uzatvoril dohodu s ARM

Na včerajšom Intel Developer fóre spoločnosť Intel oznámila, že uzavrela licenčnú dohodu s ARM, ktorú bude Intel vedieť využiť aby prilákal viac podnikov do svojich závodov.

Podľa podmienok dohody, Intel plánuje umožniť polovodičovým firmám tretích strán aby použili ich 10-nanometrové výrobné linky pre výrobu čipov ARM do mobilných telefónov, čím rozširuje svoje možnosti produkcie pre firmy ako je Apple. Spoločnosť Apple si aktuálne necháva vyrábať upravené čipy na báze ARM, ktoré sú vyrábané spoločnosťami ako je Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), avšak za pomoci dohody medzi ARM a Intel by mohla spoločnosť Apple (a iné firmy) využiť na svoju výrobu spoločnosť Intel.

a10-chipset-mockup-635x357

Spoločnosť LG Electronics už podpísala dohodu s Intelom a bude využívať zlievarne Intelu na výrobu 10-nanometrových čipov pre budúce zariadenia LG. Zatiaľ nie je jasné, či spoločnosť Apple plánuje podpísať dohodu s Intelom, keďže podľa informácií podpísal Apple dohodu s TSMC na výrobu 10-nanometrových A11 čipov určených pre iPhone a ostatné zariadenia predstavené v roku 2017. Avšak stále existuje možnosť spolupráce medzi týmito dvoma technologickými gigantmi. Podľa aktuálnych informácií by mala byť spoločnosť TSMC sólovým dodávateľom čipov A10 pre nadchádzajúci iPhone 7 a 7 Plus.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.