Apple plánuje hlbšie previazať Apple Pencil so svojimi tabletmi

iPad Pro je podľa Applu jediné zariadenie, ktoré dokáže nahradiť váš počítač. Je pravda, že väčšine užívateľov by tento tablet mohol postačiť ako náhrada, avšak pre power userov má tablet stále svoje nedostatky. Najmä to je absencia profesionálnych programov ako je Photoshop či Final Cut Pro.

Apple však chce postupne meniť iPady k lepšiemu. Tvrdí to Bloomberg s odvolaním na svoje zdroje, ktoré mu odhalili, čo má Apple v úmysle na rok 2017. Budúci iPad Pro by mal ponúknuť rýchlejší displej, ktorý ponúkne hladšie zoomovanie, otáčanie obrazu alebo scrollovanie. Okrem toho by mal ďalší iOS ponúknuť širšiu podporu pre Apple Pencil, pričom zdroj prirovnáva tieto novinky k funkciám phabletov Samsung Galaxy Note. Hlbšia podpora Apple Pencil by mala pribudnúť napríklad do aplikácii Mail, Safari alebo iMessage.

Momentálne má Apple v pláne zahrnúť tieto zmeny do veľkého updatu iOS 10.x, ktorý vyjde budúci rok. Je však možné, že Apple nakoniec odloží novinky až do iOS 11, podobne ako to spravil s multitaskingom. Samozrejmosťou bude aj nový hardvér, pričom analytik Ming-Chi Kuo tvrdí o predstavení troch nových zariadení. Okrem veľkého iPadu Pro má Apple predstaviť 10.5-palcový iPad Pro 2 a z dnešného 9.7″ modelu sa má stať low-cost model. Osud iPadu mini zatiaľ nie je jasný, ale je možné, že dôjde k jeho zrušeniu kvôli iPhonu Plus a chýbajúcej podpore Apple Pencil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.