Nová ochranná známka naznačuje, že Apple premenuje Apple Watch

Aby Apple utajil svoje budúce plány pred zvyškom sveta, zvykne si názvy budúcich produktov patentovať najprv v krajinách, kde by ste to nehľadali. Teraz to Apple spravil aj s ochrannou známkou na názov nových hodiniek.

Spoločnosť získala v Kórei ochrannú známku na názov iWatch, ako aj na ich logo. To je veľmi jednoduché, je to názov produktu s použitím fontu San Francisco. Vzhľadom k špekuláciám o blížiacom sa predstavení Apple Watch 2 a vylepšenej prvej generácii sa naskytla možnosť, že Apple odlíši tieto modely názvom. Spoločnosť konieckoncov chcela predstaviť hodinky pod týmto názvom ešte v roku 2014, ale názov už vtedy využíval startup OMG Electronics v roku 2012, ktorý chcel vyrobiť inteligentné hodinky. Pre vývoj hodiniek chcel vyzbierať 100 000 dolárov, vyzbieral však len 1,4% tejto sumy.

Že došlo k premenovaniu hodiniek na poslednú chvíľu, svedčí aj jeden z prvých rozhovorov po ich predstavení, kedy Tim Cook v rozhovore hovoril o hodinkách ako o “iWatch”. Spoločnosti však už teraz nič nebráni v tom, aby svoje hodinky premenoval po vzore iPhonu, iPadu a iPodov. Veď ako to bude, uvidíme budúcu stredu, kedy budú nové hodinky predstavené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.