Apple čistí App Store, odstráni staré a nefunkčné aplikácie

Apple vývojárom oznámil niekoľko zmien, ktoré plánuje so svojim App Store budúci týždeň podstúpiť. Týkajú sa predovšetkým odstránenia nekvalitných, či starých aplikácií.

Začínajúc od 7. septembra Apple spustí proces kontroly a vyhodnocovania aplikácií, ktoré nebudú spĺňať aktuálne pravidlá obchodu, prípadne nefungujú tak, ako by mali. Čistka sa bude týkať všetkých kategórií a vývojári problémových aplikácií budú vopred informovaní. Na odovzdanie opravenej verzie svojej aplikácie budú mať pritom 30 dní, po ktorých uplynutí bude automaticky zmazaná z App Storu. Aplikácie, ktoré padajú už pri štarte, však budú odstránené ihneď a bez konzultácie.

Zmeny by mali na iOS priniesť prehľadnejší obchod s aplikáciami – predovšetkým čo sa týka vyhľadávania. To je častokrát zahltené rôznymi klonami známych hier, či zastaralými a opustenými appkami, ktoré neboli aktualizované na modernejšie zariadenia. Ako používatelia sa však nemáme veľmi čoho obávať. Už nainštalované aplikácie budú fungovať naďalej aj po odstránení z App Storu, vrátane funkčných in-app nákupov.

App Store devices

V súvislosti s vyhľadávaním Apple tiež plánuje obmedziť extrémne dlhé názvy, ktoré vývojári využívajú na zlepšenie postavenia vo výsledkoch. Po novom bude v názve nastavený limit 50 znakov. Cupertino taktiež vydalo nové smernice pre funkcie predstavené ako súčasť systému iOS 10. Upresňujú napríklad rozhranie pre Siri v aplikáciách tretích strán, stickery a rozšírenia pre iMessage a nový systém predplatného.

App Store prechádza veľkými zmenami odkedy sa začiatkom roka dostal do rúk viceprezidentovi pre marketing spoločnosti, Philovi Schillerovi. Okrem rýchlejšieho vyhodnocovania nových aplikácií, ktoré bolo skrátené na dva dni, Apple v júni taktiež predstavil širokú ponuku nových funkcií pre vývojárov, ako aj zákazníkov. Najväčšími zmenami bude nepochybne vylepšené vyhľadávanie s platenou inzerciou a nový systém predplatného pre všetky typy aplikácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.