Nová Magic Keyboard by mohla mať dynamické e-ink klávesy

Externá klávesnica Magic Keyboard od Applu by sa čoskoro mohla stať naozaj magickou. Najnovšie správy hovoria o novej generácii s e-ink displejmi vstavanými priamo do jednotlivých kláves.

E-ink je displejová technológia, ktorá sa dnes používa predovšetkým v čítačkách elektronických kníh. Hlavne kvôli tomu, že nevyžaduje podsvietenie a má skutočne nízke energetické nároky. Nevýhodou však je absencia farieb a taktiež veľmi pomalé prekreslovacie časy.

Práve túto technológiu používa austrálsky startup Sonder vo svojej pripravovanej klávesnici pre Mac. E-ink displeje v jednotlivých klávesách by umožnili dynamické zobrazenie znakov v rôznych jazykoch, prípadne rozličné skratky, či vlastné ikony. Záujem o ňu už údajne prejavil aj Apple a zvažuje použitie takejto klávesnice pri budúcich MacBookoch a iMacoch.

sonder-keyboard-800x293

Prvýkrát sa táto informácia objavila na Reddite, kde teraz už zmazaný používateľ tvrdil, že sa mu do rúk dostal prototyp e-ink klávesnice od Applu. Išlo o ženu, ktorá pracuje na Tsinghua University v Pekingu a zúčastnnila sa technologického eventu, ktorý organizoval Foxconn – okrem iného známy aj ako hlavný výrobca zariadení od Applu. Informáciu potvrdil aj predstaviteľ firmy Sonder, ktorý taktiež dodal, že startup momentálne rokuje s kalifornskou spoločnosťou

Správy sa teraz chytil aj denník Guardian, ktorý si z nezávislého zdroja potvrdil, že Tim Cook sa túto stredu v Číne stretol s vedúcim Sonderu, Franciscom Sierra-Martinom.

Raný prototyp klávesnice od Sonderu môžeme vidieť na krátkom videu vyššie, ktorý firma zavesila na YouTube. Podľa Redditového postu bol veľmi podobný aj prototyp od Applu, na rozdiel od neho mali však displej všetky klávesy a ich responzívnosť bola takmer okamžitá, bez pomalého prechodu. “Ide o vstupnú technológiu budúcnosti. Dynamické klávesnice sú už štandardom na telefónoch, čoskoro budú aj na laptopoch a desktopoch.” písalo sa v príspevku.

Technológia by sa v Macoch mala objaviť niekedy v roku 2018. Samostatná klávesnica od Sonderu sa dostane na trh ešte koncom tohto roka, predobjednávky momentálne stoja 199 dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.