Apple opäť čelí obvineniu za krádež patentu

511 Inovations, Inc. je názov najnovšej firmy, ktorá podala sťažnosť voči spoločnosti Apple na súde vo východnom Texase.

511 Inovations obviňuje Apple za krádež až 5 patentov, ktoré majú spojitosť s Proximity senzorom v iPhone. Spomenuté patenty, podané v rokoch 1999 a 2012 sa týkajú rôznych metód merania optických vlastností objektu ako napríklad farebných spektier, priesvitnosti, lesku a detekcii polohy. Podľa informácií sa zdá, že spoločnosť 511 Inovations, Inc. nepredáva žiadne produkty, ktoré by mali nejakú spojitosť so senzorom v iPhone. Spoločnosť sa podľa všetkého snaží presadiť svoje patentové technológie súdnou cestou.

proximity lookup

Východný Texas je známy okres, kde sídlia mnohé patentové firmy, ktoré cielia svoju pozornosť na väčšie firmy ako je Apple. Z východného Texasu v posledných rokoch pochádzajú mnohé súdne spory spoločnosti Apple. Ku príkladu sa jednalo o spory s firmami ako je VirnetX, Dot23, VoIP-Pal a iné.

proximity 1

511 Inovations, Inc. požaduje súdny proces pred porotou a vymáha náhradu škody v primeranej finančnej forme, vrátane úrokov a poplatkov. Zároveň žiada trvalý zákaz predaja iPhonu a všetkých zariadení v spojitosti s patentom v Spojených Štátoch

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.