Apple obnovil súdny spor so Samsungom z roku 2011

Americký súd obnovil dlhoročný patentový súdny spor medzi Apple a Samsungom. Apple vyžaduje odškodnenie vo výške 119,6 milióna amerických dolárov. 

 

Tento dlhotrvajúci spor siaha späť do roku 2011, kedy Apple obvinil Samsung pre jeho patent Slide to Unlock, ktorý je už v dôchodku. Taktiež aj z krádeže patentov ako sú automatické opravy, alebo metóda zisťovania telefónnych čísiel tak aby sa dali následne stlačiť a zavolať. Kauza je jedinečná preto ju nie je možné zameniť s ostatnými prípadmi Apple vs. Samsung v súvislosti so staršími obvineniami Samsungu a jeho telefónmi Galaxy za krádež patentu iPhonu.

slidetounlock

Súd bude v utorok riešiť tento prípad z roku 2011 aby zistil, koľko by mal Samsung zaplatiť Apple za kopírovanie vzhľadu a dojmu iPhonu. Samsung mal pôvodne zaplatiť Applu pokutu vo výške 548 miliónov amerických dolárov, ale zdá sa, že sa Samsung v decembri odvolal na najvyšší súd aby sa tak vyhol plateniu tejto pokuty.

slidetounlcok

V auguste, viac ako 100 svetoznámych dizajnérov vrátane Calvina Kleina, Dieter Rams a Norman Foster podporili Apple v tomto súdnom spore. Dizajnéri argumentovali tým, že vizuálny dizajn produktu má “mocný účinok na ľudskú myseľ a rozhodovacie procesy”. Tento výrok sledoval štúdiu z roku 1949, ktorá poukázala na to, že 99% Američanov bolo schopných rozoznať Coca-Colu iba pomocou tvaru fľaše.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.