Apple možno budúci rok uvedie “Nový iPad Pro”

Napriek očakávaniam Apple túto jeseň nepredstavil nový iPad Pro a tak je jasné, že ho môžeme očakávať až budúci rok. Hovorí sa o jari 2017, ale pokojne to môže byť aj neskôr.

Najnovšie špekulácie pritom hovoria o možnom premenovaní produktu. Pôvodne sa očakávalo, že by sa nová generácia mohla volať iPad Pro 2, podobne ako tomu bolo pri predošlých sériách. Teraz sa ale objavilo nové označenie, The new iPad Pro. Takto by sa Apple v podstate vrátil k označeniu, ktoré už raz použil pri tretej generácii iPadu a spôsobil tak zmätok u svojich zákazníkov. K zmäteniu došlo po predstavení štvrtej generácie o pol roka neskôr, ktorá svojho predchodcu vystriedala. Malo to však jeden háčik, že predajcovia museli staré modely dopredať a tak bol v predaji Nový iPad (s Retina displejom) iPad s Retina displejom.

Názov produktu však nechajme na marketingové oddelenie Applu a my sa poďme pozrieť na ďalšie informácie o nových tabletoch. Viacmenej sa len opakujú staršie tvrdenia o tom, že by mal Apple predstaviť tablet vo verziách s 9,7″ a 12,9″ displejom, pribudnúť by však mala aj 10,5″ verzia. Myslí si to analytik Ming-Chi Kuo, ktorý sa v minulosti už viackrát trafil priamo do čierneho.

Tablety by mali ponúknuť vylepšenú podporu pre Apple Pencil, ktorá dnes slúži najmä ako kresliaci nástroj. Po vzore tradičných stylusov by mal vraj Apple rozšíriť podporu Pencil do ďalších aplikácií. Vďaka haptickej odozve a možnosti pritlačiť na displej sa môže Apple inšpirovať sériou Galaxy Note, ktorá sa vyznačuje práve rozšírenou funkcionalitou stylusu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.