Apple v macOS leakol fotky nového MacBooku Pro

macbook pro magic toolbar

Nový MacBook Pro bude predstavený už o necelé dva dni, no informácie o ňom sa množia. Prekvapivo, tie najväčšie úniky dnes prišli od samotného Applu.

Po tom, ako boli v nedávno vydanom macOS Sierra 10.12.1 objavené informácie o virtuálnej klávesnici, ktoré potvrdili prítomnosť dotykového OLED panela, sa priamo v systéme našli kompletné fotografie nového laptopu.

Ide o obrázky dokumentujúce využívanie Apple Pay v Safari, ktoré potvrdzujú všetky doterajšie domnienky a k tomu aj ukazujú dizajn nových strojov. Ten bude rovnaký, aký sme mohli vidieť v lete na uniknutých fotkách kovového šasi. Medzi viditeľné zmeny patrí kĺb displeja, reproduktory po bokoch klávesnice, nová motýliková klávesnica z 12″ MacBooku, či návrat nápisu MacBook Pro.

macbook pro touch id

Na fotkách sa nachádza aj OLED panel nad klávesnicou, ktorý sa bude zrejme volať Magic Toolbar. Ten bude slúžiť ako náhrada funkčných kláves, tam však jeho využitie nekoční. Na obrázkoch je znázornená prebiehajúca platba cez Apple Pay, ktorá na displeji ukazuje logo služby, sumu na zaplatenie a tlačidlo Cancel. Je pravdepodobné, že podobné dynamické klávesy budú podporovať aj ostatné aplikácie.

Čerešničkou na torte je Touch ID senzor na pravej strane dotykového panelu. Okrem odomykania Macu sa ním teda budú dať aj potvrdzovať platby.

macbook pro magic toolbar

Nový MacBook Pro v 13“ aj 15” variante bude oficiálne predstavený už vo štvrtok o 19:00 nášho času. Okrem vyššie spomínaných noviniek prinesie aj USB-C konektivitu a zbaví sa takmer všetkých súčasných portov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.