Virtuálna klávesnica v macOS 10.12.1 potvrdzuje nový Magic Toolbar

Nový MacBook Pro bude mať špeciálny dotykový panel nad klávesnicou. Magic Toolbar, ako sa bude novinka zrejme volať, už pritom potvrdil aj sám Apple.

Systémové súbory vo včera vydanom macOS Sierra 10.12.1, ktorý bude predinštalovaný na nových mašinách, obsahujú pozmenené rozloženie virtuálnej klávesnice. Tá dokáže v prípade poruchy nahradiť fyzickú klávesnicu a nasleduje aj jej presné rozmiestnenie.

Pôvodné rozloženie virtuálnej klávesnice vľavo, nové rozloženie v macOS 10.12.1 vpravo.
Pôvodné rozloženie virtuálnej klávesnice vľavo, nové rozloženie v macOS 10.12.1 vpravo.

V jej novej verzii však chýba celý rad funkčných kláves, vrátane klávesy escape. Tie by sa pritom mali na pripravovaných MacBookoch objaviť v podobe dotykového OLED pásiku, ktorý by sa dokázal prispôsobiť konkrétnej aplikácii. Dopĺňať by ho mal aj Touch ID senzor odtlačkov po vzore iOS zariadení. Ako však bude celý takýto systém vyzerať a hlavne fungovať v praxi, uvidíme až o pár dní.

Nové MacBooky Pro Apple predstaví tento štvrtok. Okrem nich očakávame aj vynovený 13″ MacBook/MacBook Air a ukážu sa možno aj iMacy, či samostatný 5K Retina displej. Nezabudnite sledovať aj náš web, MacBlog.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.