Tim Cook sa vyjadril ku fámam ohľadne Apple Car

 

Apple pred nedávnom zverejnil svoj zisk za štvrtý kvartál 2016. Generálny riaditeľ Apple, Tim Cook sa samozrejme nevyhol otázke ohľadne Apple Car. 

 

Na túto otázku sa opýtal analytik Piper Jaffray z Gene Munster. Tim Cook samozrejme neodhalil žiadne plány Applu a bránil sa slovami, že nemá už nič k zverejneniu. Avšak pri rozhovore podal nepriame náznaky toho, ako Apple pristupuje k novým technológiám a novým kategóriám produktov.  Taktiež povedal že auto je pre nich “zaujímavé” kvôli potencionálnym novým technológiám.

Apple Car silueta

 

“Nemôžem hovoriť o fámach, ale ako viete, hľadáme spôsoby ako by sme mohli vylepšiť skúsenosť zákazníka s rôznymi druhmi produktov. Vždy sa pozeráme na nové veci a auto je oblasť kde je dostupných mnoho nových technológií… alebo teda by sme ich mohli znovuobjaviť. Z tohto hľadiska je to zaujímavé. Ale určite nič, čo by sme mohli dnes oznámiť.”

apple-car-image-01

Cook dostal aj otázku ohľadom R&D (Research & Development = Výskum a vývoj) centier. V poslednej dobe sme si mohli všimnúť, ako Cook akceleroval nasadenie R&D tímov a tým zažal iskru špekulácií, že sa jedná o dôkaz výskumu auta, ktorý asi práve prebieha. Zarezonovala aj odpoveď Cooka, že Apple “rozhodne investuje do budúcnosti”, čo dokazuje veľké nasadenie R&D tímov.

Tim Cook

Najnovšie fámy predpokladajú, že Apple zmenil zámer výskumu auta. Spoločnosť zmietla zo stola plány na vytvorenie elektrického auta a namiesto toho teraz pracuje na autonómnej softvérovej platforme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.