Apple kúpil na eBayi svoj vlastný starý softvér pre archívne účely

Zberateľ vecí od Apple predával na eBayi svoju kolekciu starého softvéru od Apple. Čakalo ho prekvapenie keď zistil, že väčšinu z jeho softvérovej kolekcie odkúpila sama spoločnosť Apple pre svoje softvérové archívy. 

old-apple-software

Predajca “Marcoguy” vlastnil veľa rozmanitých a starých CD nosičov s obsahom Apple softvéru, ktoré sa rozhodol predať na internete. Dostal správu, v ktorej mu niekto navrhol, že odkúpi veľký počet jeho nosičov. Všetko bolo v poriadku až do momentu kedy išiel odosielať zásielku. Všimol si, že príjemcova adresa je 1 Infinite Loop, Kalifornia. Teda adresa spoločnosti Apple. V správe, ktorú Marcoguy obdržal od Apple, mu spoločnosť Apple prezradila, že má vo svojej centrále laboratórium, ktoré obsahuje a zbiera archívny materiál a kam teda poputuje jeho zbierka. “Chýbajú nám niektoré disky, ktoré ste umiestnili na eBay. Dodala spoločnosť Apple v správe.

“Takže áno, Apple odo mňa odkúpil naspäť svoj vlastný softvér. Nebojte sa podeliť o svoj zážitok, ak sa vám niečo podobné stalo. Vedel som, že Microsoft má celkom robustný archív svojej histórie, no nevedel som, že Apple má tiež vlastný archív, až pokým sa toto nestalo.”

Dodal Marcoguy.

Apple_Macintosh_Desktop

Zatiaľ nie je známa presná suma, ktorú spoločnosť Apple zaplatila za svoje archívy, ale predajca určil cenu nosičov od $9.95 po $19,95 za kus. Taktiež nie je známe, aký presný softvér Apple kúpil, no vieme, že Marcoguy predáva na internete mnoho softvéru zo začiatkov 90. rokov. Do jeho zberateľského zoznamu patrila aj beta verzia operačného systému Apple System 7 a disk WWDC z roku 1994.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.