macOS Sierra obsahuje skrytú podporu pre rýchlejšie USB 3.1 Gen 2

macOS Sierra už majú v rukách vývojári aj nedočkavci, keďže v súčasnosti prebieha jeho beta test. No okrem známych noviniek v sebe systém ukrýva aj niečo, čím nás chcel zrejme Apple v budúcich mesiacoch prekvapiť.

V systéme sa ukrýva kód potvrdzujúci plnú kompatibilitu systému s technológiami USB 3.1 Gen 2 a Thunderbolt 3. Tretia verzia USB štandardu ponúka prenosovú rýchlosť 10Gb/s, vďaka čomu je rovnako rýchla ako pôvodný Thunderbolt z roku 2011. Štandard USB je však oveľa rozšírenejší a vďaka širokej škále podporovaného príslušenstva si super-rýchle prenosy vychutnajú viacerí užívatelia. Technológia vo verzii 3.1 (Gen. 2) je označovaná aj ako Super Speed Plus, pričom presne tieto slová možno nájsť v kóde systému macOS Sierra. Podpora technológie v systéme je zároveň potvrdením, že Apple už pracuje na nových Macoch a MacBookoch, ktoré budú podporovať tento štandard.

Plánovaná podpora pre USB SuperSpeed+ je zároveň náznakom, že Apple plánuje obohatiť svoje budúce počítače o podporu Thunderbolt 3 technológie. Okrem toho, že sám ponúka prenosovú rýchlosť 40Gb/s, zahŕňa tiež podporu pre rýchlejšie USB 3.1 (Gen 2) a aj pre DisplayPort 1.2. Technológia mala pôvodne podporovať DP 1.3, no nakoniec sa tak nestalo. Vďaka nemu by však Thunderbolt dokázal spolupracovať s 8K displejmi pri 30Hz alebo 4K displej pri 120Hz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.