Apple investoval miliardu dolárov do čínskej obdoby Uberu

Apple práve investoval miliardu amerických dolárov do čínskej firmy Didi Chuxing, ktorá poskytuje jazdy autom podobné u nás známejšiemu Uberu.

O investícii informoval server Reuters, podľa ktorého ide o strategický krok k lepšiemu pochopeniu čínskeho trhu. Tim Cook sa vyjadril nasledovne: “Robíme túto investíciu z viacerých strategických dôvodov, vrátane šance naučiť sa viac o istých segmentoch čínskeho trhu. Samozrejme, veríme, že sa nám tiež po čase vo veľkom navráti investovaný kapitál.”

Didi-Chuxing

Didi Chuxing, ktorý doposiaľ dostal financie vo výške niekoľko miliárd dolárov vraví, že investícia od Applu je zatiaľ najväčšia. Spoločnosť je v Číne dominantným hráčom a denne uskutoční viac ako 11 miliónov jázd. V krajine pritom vlastní približne 87 percent trhu.

Napriek dohadom o vývoji vlastného automobilu Tim Cook vraví, že Apple zostáva naďalej sústredený na CarPlay a to čo, môže zákazníkovi poskytnúť vnútri auta. “To je to, čo dnes robíme v automobilovom priemysle, uvidíme čo prinesie budúcnosť.” Cook taktiež vo svetle nedávnych komplikácií v Číne dodal, že si je aj naďalej istý dlhodobými prospektami miestnej ekonomiky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.