Nová verzia Opery sľubuje predĺžiť batériu vášho laptopu až o 50 %

Internetový prehliadač Opera v najnovšej vývojárskej verzii pridal ďalšiu zaujímavú funkciu, vďaka ktorej by mala batéria vášho laptopu vydržať až o tretinu dlhšie.

Pri odpojení laptopu od napájania sa v hornej lište automaticky objaví ikonka batérie, ktorá po kliknutí aktivuje špeciálny šetriaci režim. Ten redukuje aktivitu na taboch otvorených v pozadí, optimalizuje využitie CPU a pozastaví nepoužívané pluginy. Opera uvádza, že takýmto spôsobom môžete oproti konkurenčnému Chrome ušetriť až 50 % batérie.

opera_powersavingmode_v2_bg

Funkcia bude dostupná okrem Windowsu aj na OS X, no konkrétne merania na tejto platforme spoločnosť neuvádza a taktiež prehliadač neporovnáva s natívnym Safari. Ten je totiž veľmi dobre optimalizovaný a tiež využíva podobné taktiky ako blokovanie zásuvných modulov a obsahu na pozadí, čím oproti Chromu dosahuje omnoho väčšiu výdrž batérie.

Funkcia je zatiaľ dostupná vo vývojárskej verzii prehliadača, ktorú si môžete bezplatne stiahnuť na tomto odkaze. Okrem šetriaceho režimu obsahuje aj zabudovanú VPN službu a taktiež blokátor reklám.

Tip: Prehliadač Opera odteraz ponúka bezplatnú VPN službu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.